I mars höjs mjölkpriset

Arla meddelar att de i mars kommer höja sitt a contopris. Detta för både ekologisk och konventionell mjölk.

I mars höjer Arla a contopriset för både konventionell och ekologisk mjölk. Foto: Carolina Wahlberg

Priset höjs med 0,5 eurocent, vilket motsvarar 5,3 svenska öre. Detta innebär att a contopriset för konventionell mjölk landar på 351,2 öre per kilo och för ekologisk mjölk på 423,9 öre per kilo.

I en kommentar skriver Arla att den globala mjölkproduktionen varierar. I Europa och Oceanien sker en begränsad tillväxt medan man i Nord- och Sydamerika ser en fortsatt kraftig ökning. Enligt Arla verkar tillväxten dock ha liten inverkan på global efterfrågan och globala priser. Däremot är efterfrågan fortsatt större än väntat, vilket skapar en positiv känsla på marknaden.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 23 februari 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Lagstiftning botar inte handelns övertag

Diskussionen om de få stora företagens enorma dominans i svensk livsmedelshandel är inte ny. Branschorganisationen Livsmedelsföretagen uppger att den största livsmedelskedjan har en marknadsandel om över 50 procent och att de tre största aktörerna tillsammans kontrollerar 90 procent av våra dagligvaruinköp. I jordbruket och jordbrukets kooperativa företag har vi generellt inte lyckats matcha dagligvaruhandelns växande affärskraft. Istället är det nu lagstiftaren som försöker rädda affärsklimatet i livsmedelskedjan.

 

Kommentera