Åklagare yrkar på fängelse för Karl Hedin

När den sjätte och sista rättegångsdagen i det så kallad Västmanlandsfallet i dag avgörs står det klart att Åklagaren Lars Magnusson yrkar på minst sex månaders fängelse och företagsbot för den åtalade Karl Hedin. Åklagaren uppger att han aldrig tvivlat på att det bedrivits tjuvjakt på varg.

Rättegången mot Karl Hedin är nu inne på den sjätte och sista dagen och åklagaren Lars Magnusson yrkar på fängelse. För honom är det utom tvivel att det bedrivits illegal vargjakt vilket han hävdar bekräftas av avlyssnade telefonsamtal. Foto: Pia Gyllin

Tidningen Svensk Jakt rapporterar om rättegången mot sågverksägaren Karl Hedin som står åtalad för misstänkt tjuvjakt på varg den 26 oktober 2018 tillsammans med en 30 årig anställd.

Yrkar på fängelse

Miljöåklagare Lars Magnusson uppger att han under hela rättsprocessen varit övertygad om att det bedrivits tjuvjakt på varg.

Trots flera bakslag under rättegångsprocessen vidhåller Magnusson att hans bevisning är stark och yrkar på minst sex månaders fängelse för Karl Hedin och 30 åringen, samt en företagsbot för AB Karl Hedin.

Samtal med systern

Lars Magnusson avfärdar också det kvinnliga huvudvittnets ändrade utsagor och hänvisar framförallt till telefonsamtal mellan Karl Hedin och hans syster som avlyssnats, där han menar att vargjakt ska ha diskuterats, som ett avgörande bevis.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste