Advokater riktar hård kritik mot åklagaren i slutpläderingen kring Västmanlandsfallet

Försvarsadvokaterna till de tre medåtalade i det så kallade Västmanlandsfallet riktar hård kritik mot åklagaren i sina slutpläderingar. Domen i målet mot Karl Hedin och de medåtalade avkunnas av Västmanlands tingsrätt den 19 mars.

I sina slutpläderingar i rättegången mot fyra personer misstänkta för bland annat illegal jakt på varg riktade försvarsadvokaterna hård kritik mot miljöåklagare Lars Magnusson.
– Den här utredningen är något av det sämsta jag sett, särskilt med tanke på de resurser som har använts, sade advokaten Thomas Martinsson, som företräder mannen till åklagarens trovärdiga källa.

I en sammanfattning av rättegången mot Karl Hedin och tre medåtalade som står åtalade misstänkta för tjuvjakt på varg skriver tidningen Svensk Jakt om den hårda kritik som de åtalades försvarsadvokater riktar mot miljöåklagaren Lars Magnusson.

Utredningen beskrivs av advokaten Thomas Martinsson, som företräder mannen till den kvinnliga källan, som det sämsta han sett. Dessutom upprörs han av de enorma kostnaderna som rättsprocessen inneburit för svenska skattebetalare.

Kvinnan, som varit en nyckelperson i utredningen, företräds av advokaten Thomas Jönsson som ställer sig frågande till hela rättsprocessen.

– Då kan man fråga sig varför vi sitter här. Ja, det har inte varit något önskemål om att lagföra min klient för att hon förgiftat djur, eller varit delaktig i det. Det är för att ställa Karl Hedin inför rätta för hans åsikters skull, sade han under sin slutplädering.

Advokaterna är alla eniga i sin uppfattning att rättegången handlar om något annat än att ett brott har begåtts. 30-åringens advokat Göran Witt-Strömer, som har elva års erfarenhet av åklagaryrket, menar att Lars Magnusson tappat objektiviteten och frågar sig om man i det här fallet inte låtit ändamålen helga medlen för att få till en fällande dom.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste