maj
7
2021

Biokol på nötköttsgård med biogas

Bli klimatsmart och minska dina utsläpp av ammoniak och växthusgaser

Med fokus på klimatlindrande åtgärder vill vi ge dig med intresse för hållbar nötköttsproduktion resultat från nyligen genomförda försök med biokol i djupströbädd. På Rådde Gård, Hushållningssällskapet Sjuhärad, har försök genomförts både vad gäller effekt i djupströbäddens ammoniakavgång, påverkan på djuren och effekt på rötning av djupströbädden. Vi redogör för de klimatlindrande effekterna från försöken och visar enkla ekonomiska beräkningar.

Gröna Möten Sjuhärad arrangerar webbinarium tillsammans med Hushållningssällskapet Sjuhärad, som har lett projektet ”Biokol för minskat utsläpp av ammoniak och växthusgaser på nötköttsgård med biogas”. Partners i projektet som delger resultat är även Sveriges Lantbruksuniversitet och Hushållningssällskapet Jämtland. I övrigt deltagande partners och finansiärer är Jordbruksverket, Emåmejeriet och AKEMA AB.

Plats: Digital mötesplats Gröna möten

Anmäl dig nedan senast 5 maj på gronamoten.se. Du får en länk strax före webbinariet per email.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF. Gröna Möten Sjuhärad möjliggörs genom finansiering från Leader Sjuhärad.

Artikeln publicerades måndag den 29 mars 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste