Hon blir SydGrönts nya vd

Från och med 1 oktober i år får SydGrönt Ekonomisk förening och dess fem helägda bolag ett nytt namn på vd-posten. Det är Anna Törnebrant som med lång erfarenhet från livsmedelsbranschen tar på sig uppdraget.

 

Anna Törnebrant har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi och har arbetat inom livsmedelsbranschen sedan 2007. Nu går hon in som ny vd på SydGrönt. Foto: SydGrönt

– SydGrönt är ett företag med starka värderingar som linjerar väl med mina egna gällande hållbarhet, hälsa och svensk kvalitet. Jag ser fram emot att axla rollen som vd och driva SydGrönt framåt på ett hållbart sätt, med fortsatt tillväxt och mot en ökad medlemsnytta, säger Anna Törnebrant, i ett pressmeddelande.

Anna, som efterträder tidigare vd Sara Berger, kommer närmast från Royal Canin och Mars Inc där hon de senaste åtta åren arbetat i företagsledande positioner inom marknad och försäljning. Hon har även arbetat på Barilla samt som managementkonsult på Deloitte.

För SydGrönt, som i dag är landets största leverantör av svenskodlad frukt och grönsaker, ser hon ljusa framtidsutsikter:

– Svensk odling är en av världens mest hållbara. Fokus på mer hållbar mat med korta transportvägar skapar goda förutsättningar för en stark utveckling för svensk odling.

Anna välkomnas av företagets ordförande, Lars Wall Persson, som är glad över den nya rekryteringen.  

-  Vi har sökt en stark och värdestyrd ledare som trivs med att driva företag i en hög förändringstakt. Hennes affärsmannaskap och erfarenheter från livsmedelsbranschen är en styrka som kommer att vidareutveckla SydGrönt i en positiv riktning till glädje för våra kunder och odlare, säger han. 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 20 juli 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste