feb
3
2022

Insektsskadegörare & växtskydd i äpple - idag och imorgon

Kurs om insektsskadegörare i äpple

Välkomna på kurs om nya skadegörare i äpple nya skadegörare i äpple! Kursen är ett samarbete mellan fruktodlarna i LRF och LRF trädgårds projekt "Ökad konkurrenskraft vid extremväder" och syftar till att rusta trädgårdsodlarna inför kommande klimatförändringar och extremväder. När klimatet ändras kommer också problemen med insekter att förändras. Exempelvis kan vissa insekter etablera sig i nya områden medan andra kan komma att få fler generationer eller angripa nya grödor.

På kursen tittar vi på hur det ser ut i våra odlingar. Vi skapar gemensamt en säsongskalender över insekter och växtskyddsåtgärder som det ser ut idag. Fokus kommer ligga på att förstå förändringar, anpassa och förebygga med åtgärder. Vi kommer att göra en djupdykning i några av insektsproblemen som kan komma att förändras och lista vad vi behöver göra för att förbereda oss på det. Till vår hjälp får vi även en rapport om läget i Danmark av Maya Bojesen. Kursen riktar sig till alla yrkesodlare av äpple.

Plats: Helgegården, Skepparslövsvägen 258, Kristianstad 

Tid: 9:00- 16:00, 3 februari 2022, Kostnad: 500 kr, lunch och fika ingår. 

Program och anmälan hittar du på: www.extremvader.se

Sista anmälningsdag är den 27 januari 2022. Vid frågor kontakta Karolina Sahle; karolina.sahle@lrf.se,

 

Artikeln publicerades tisdag den 14 december 2021

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera