Nytt spår till jobb inom gröna näringarna

Arbetsförmedlingen är med och arrangerar Sveriges första digitala jobbmässa för företag inom gröna näringarna och livsmedelsproduktionen.

Totalt finns det 700 lediga jobb att söka på mässan och jobben innefattar allt från att arbeta på gård, odla sallad, paketering av fisk och kött, slakta eller stycka, till att jobba med försäljning. Foto: Per Kroon

Matjobb 2022 är en digital jobbmässa som riktar sig till den som vill arbeta med att producera mat. Sammanlagt åtta företag deltar i den nya mässan som arrangeras av Arbetsförmedlingen. Totalt finns det 700 lediga jobb att söka och jobben innefattar allt från att arbeta på gård, odla sallad, paketering av fisk och kött, slakta eller stycka, till att jobba med försäljning. Det finns både tillsvidareanställningar och sommarjobb.

– Det här är första gången vi arrangerar matmässan digitalt, vår ambition är att det ska bli en årlig rekryteringsmässa där företag inom livsmedel och primärproduktion som behöver rekrytera enkelt ska hitta sin framtida personal, säger Barbro Hellström, digital ambassadör på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Snabb-intervjuer

Mässan görs i form av en live-sändning, där arbetsgivarna presenterar sig och vilka lediga jobb de har att erbjuda. Efter detta finns det möjlighet för den som är arbetssökande att få en snabbintervju med det företag den är intresserad av att jobba för.

Mässan startar den 26 januari klockan 09.00. Du hittar den via länken nedan: Matjobb 2022

Hjälp med rekrytering

På den speciella hemsidan matjobb.se lyfter Arbetsförmedlingen fram behovet av mer arbetskraft inom lantbruket och riktar sig även till lantbrukare som är i behov av att rekrytera. Det går exempelvis att få hjälp genom hela rekryteringsprocessen eller att få tillgång till digitala verktyg som kan underlätta för den som vill hantera rekryteringen på egen hand:

Läs mer på matjobb.se

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 073-632 89 97
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 24 januari 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste