jul
4
2022

Gårdsbaserad biogas

En dag med fokus på biogasens möjligheter.

Vi träffar spännande talare som berör biogasens möjligheter ur flera olika perspektiv. Det blir först en gårdsvandring vid anläggningen på Lars Paulsons mjölkgård, Kvarngården, som i flera år har jobbat med omställningen mot ett mer hållbart jordbruk. Lars är ordförande i Vessige biogas, där ett trettiotal lantbrukare gått samman och byggt en uppgradering och en tankstation där allmänheten kan tanka.

När: 4 juli 10.30-15.00

Var: Hässlås Kvarngården, SE-311 93 Långås, Sverige

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, rådgivare, eller student.

Seminariet är ett samarrangemang mellan Vessige biogas, Axima och Agroväst Gröna Möten. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut till en e-postadress du anger i anmälan.

Anmäl dig i enkelt via www.gronamoten.se senast 29 juni.

Vid frågor kontakta jennie.dannegren@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och LRF.

Artikeln publicerades torsdag den 16 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera