okt
17
2022

Mjölkveckan 2022

Under veckan kommer man diskutera möjligheter och utmaningar för svensk mjölkproduktion, olika utvecklingsvägar och hur forskningen kan bidra till utvecklingen.

Färska forskningsresultat från forskningsprogrammet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk” kommer diskuteras med tillämpningar inom svensk mjölkproduktion. Forskningsprogrammet finansieras av Stiftelsen lantbruksforskning och koordineras av SLU, genom SLU Future food.

När och var: 17-18 oktober sänds helt digitalt, resten av veckan är vi på Elmia Lantbruk. Torsdagen 20 oktober genomförs en halvdagskonferens i samarbete med Elmia.

Mer information: https://www.slu.se/mjolkveckan2022

Kontaktperson: Margareta Emanuelson, SLU. margareta.emanuelson@slu.se, 018 67 16 49.

Artikeln publicerades måndag den 20 juni 2022

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Mjölkbonde - att vara eller att inte vara

DEBATT. Det har varit ett kaosartat år där marknaden i stort sett har kraschat. Pandemi, krig och inflation. Priserna på foder, gödning och diesel har varierat från dag till dag - ibland från timme till timme. Jag har kritiserat systemet. Politiken. Forskningen. Och även lantbrukarna. Jag har många gånger frågat mig själv om avvecklingen av vår svenska bondekår faktiskt är den utveckling lantbruket så länge har väntat på.

Kommentera