dec
5
2022

Klimatförändringar i Sverige och skogen

Kostnadsfri kurs i klimatförändringar för dig som arbetar med skogen eller äger skog.

Skogsbruket behöver anpassas till både pågående och framtida klimatförändring. Anmäl dig till SMHIs nybörjarkurs i klimatförändringar och klimatanpassning för att lära dig mer om detta. Vi lär oss mer om hur klimatet kan komma att bli i Sverige t.ex. hur kommer det se ut med tjäle i framtiden, vad händer med torka och brandrisk och hur kommer det se ut med markfuktighet. Blåser det egentligen mer nu än förr och var vintern kallare? Under dagen tittar tillbaka på hur det sett ut de senaste 100 år i Sverige!

När: 5 december 9-17 (frukost och registrering från 8:30) 

Var: SMHI lokaler i Norrköping alt digitalt

Mer information: https://www.smhi.se/professionella-tjanster/utbildningar/kurs-i-klimatanpassning-och-klimatforandringar-for-dig-som-arbetar-med-skogen-1.183571 (anmälan via webben)

Kontaktperson: Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera