maj
29
2023

Precisionsteknik i fält

Utvecklingen av precisionsteknik går framåt på bred front. Tekniken är nu bättre anpassad för att passa alla gårdar. Kom och lyssna på vad firmorna har på gång.

 Vi lär oss mer om bland annat vilka verktyg vi kan använda för att årsmånsanpassa kvävegivan efter variationer på skiftet samt hur vi kan säkerställa en bra spridningsbild. Efter en gemensam uppstart får vi information på tre stationer. Station 1 Inställning av gödningsspridare och vanliga fel Station 2 Anpassad kvävegiva utifrån årsmån, skifte och skördenivå Station 3 Ny teknik, styrning och precision  

När: 29 maj 15.00 - 17.30

Var: Naturbruksskolan Uddetorp i Skara

Anmälan: senast 23 maj via www.gronamoten.se.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.

Evenemanget är ett samarrangemang mellan Länsstyrelsen, Greppa Näringen och Agroväst Gröna Möten det är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare. Inför evenemanget sänds aktuell information till mötet ut och en länk till en e-postadress du anger i anmälan. 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF och Nötkreatursstiftelsen.

Artikeln publicerades tisdag den 16 maj 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste