sep
19
2023

Ekologisk certifiering av livsmedel

På vår kursdag går vi igenom regler och mervärden för eko-certifiering av livsmedel.

Funderar du på att eko-certifiera din livsmedelsförädling? Kom då på vår kursdag. Vi pratar om regler och mervärden samt vad du behöver tänka på. En hel del av de produkter som odlas eller föds upp på ekologiskt certifierade gårdar förädlas och säljs som konventionellt producerad mat.

Vi reder ut hur regelverket ser ut och pratar om vilka mervärden du kan få med en certifierad produkt. Med på kursen är representanter från KRAV och certifieringsorgan. Vi träffas mellan 9:00 och 16:00 på Vara Folkhögskola.

Dagen är avgiftsfri och vi bjuder på fika och lunch.

Varmt välkommen med din anmälan på Länsstyrelsen i Västra Götalands hemsida senast den 12 september: https://q.ja.se/dFYK1

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera