Åtta lördagar bondemarknad

För tjugotredje året i rad anordnar Hushållningssällskapet Bondens egen marknad i Umeå.

Foto: Hushållningssällskapet

Det är premiär lördag 12 augusti, och marknaden pågår under åtta lördagar fram till 30 september. På marknaden ges möjligheten till att möta och handla från länets lokala livsmedelsproducenter, bönder och odlare.

På marknaden kommer det att säljas nyskördade grönsaker, honung, vildfångad fisk, renkött, bär, svamp, ägg, potatis, bröd, tunnbröd och mycket mer. Det kommer också finnas ett kafé och vid vissa tillfällen även lite musik.

– Marknaden är ett unikt tillfälle att träffa producenterna och handla direkt hos dem. Här möter konsumenten den som odlar eller förädlar själv, det blir relationsmat på riktigt, helt utan mellanhänder eller återförsäljare. Och allt är såklart närproducerat, det är det som gör Bondens egen marknad så speciellt, säger Benjamin Bollhöner, samordnare för marknaden på Hushållningssällskapet, i ett pressmeddelande

Bondens egen marknad Umeå 2023 anordnas på lördagar 12 augusti till 30 september mellan kl 10.00- 15.00

Plats: Kungsgatan mellan Mimerskolan och Vänortsparken

Ausrine Öhrström
Ausrine Öhrström
Tel: 019-16 64 64
E-post: ausrine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 08 augusti 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera