nov
16
2023

Demodag Sötåsen

Bioraffinerng och vallbaserade produkter

 

 

Välkomna på demonstrationsdag av grön bioraffinering den 16 november på naturbruksskolan Sötåsen.

Dagen anordnas tillsammans med projekten Interreg ÖKS Green Valleys 2.0 och RISE och deras projekt: Kommersialisering av vallbaserade produkter till enkelmagade djur samt Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Vi kommer att berätta om hur systemlösningen grön bioraffinering går till, tekniken bakom, utfodringsförsök och lönsamhet i systemet. Vi kommer också att tala om vikten av att ställa om till mer klimatneutrala och mer miljösmarta lösningar inom lantbruket samt vikten av att kunna erbjuda ett lokalt odlat proteinfoder för att öka självförsörjningsgraden i Sverige. Det blir också praktiska exempel från tillämpning av grön bioraffinering inom både industri och på gårdsnivå.

Vi kommer även att gå ut och se pilotanläggningen på Sötåsen i drift.

Plats: Naturbruksskolan Sötåsen i Töreboda Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbrukare, företagare inom de gröna näringarna eller rådgivare. Seminariet är ett samarrangemang mellan Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen, Länsstyrelsen Västra Götaland ,RISE och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se.

Viktigt att du anmäler dig senast 6 november via www.gronamoten.se.

Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF och Nötkreatursstiftelsen.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste