dec
1
2023

Besöksnäring i skogen

- PÅ ETT HÅLLBART SÄTT

Besöksnäring i skogen är ett viktigt ekonomiskt bidrag i Västra Götaland, genom turism och rekreation. Hur kan en skog brukas med rekreation i åtanke?

Och hur ser relationen ut mellan besöksnäringsföretagen och markägarna? Det är viktigt att balansera besöksnäringens behov med både skogsbruket och bevarandet av skogens ekosystem, för att säkerställa att skogen fortsätter att vara tillgänglig och välmående för framtida generationer.

Plats: Gröna Möten digital mötesplats Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, rådgivare eller entreprenör. Seminariet är ett samarrangemang mellan projektet Arena Skog och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Viktigt att du anmäler dig senast 30 november via www.gronamoten.se.

Länk och information sänds ut på förmiddagen samma dag som evenemanget är till den mailadress du anger vid anmälan.

Varmt välkommen!

#hushållningssällskapet Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera