nov
27
2023

Individuella kalvningsintervall kan gynna mjölkproduktionen

HUR LÅNG ÄR DEN OPTIMALA LAKTATIONSLÄNGDEN?

Annica Hansson är en välkänd produktionsrådgivare på VÄXA och doktorand som under flera år forskar på optimala kalvningsintervall på andra kalvare och äldre kor. En studie för individuellt anpassade kalvningsintervall för att ta hänsyn till kons förväntade potential att producera mjölk i kommande laktation.

Berte Gård är en av gårdarna som använt sig av strategin för senarelagd seminering av högavkastande kor med flack laktionskurva. Vi tar del av studiens senaste sammanställning och lyssnar till Bertes erfarenheter.

Plats: Berte Gård, Vastad 110 31167 Slöinge

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare. Vid frågor kontakta emma.svensson@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.

Viktigt att du anmäler dig senast 23 november via www.gronamoten.se.

Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping och Sparbanksstiftelsen Skaraborg.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Vad är en agronom?

Krönika: Sommarkänslan kom till Uppsala med dunder och brak, likaså gjorde examen. Agronomekonom var ingen titel som var given i mina yngre år. I mina umgängeskretsar hemifrån eller i andra konstellationer, utanför lantbruket, är det förvånansvärt få som vet vad en agronom är, inte minst gör. Det är synd, med tanke på vilket brett spann de fem inriktningarna täcker; ekonomi, mark- och växt, livsmedel, husdjur och landsbygdsutveckling. I ärlighetens namn hade jag till en början svårt att formulera en bra förklaring för de frågvisa i min närhet, och vilka jobb en agronom kan få beroende på vilken väg denne tar. 

 

Kommentera