Tornum förvärvar spanskt bolag

I slutet av november meddelade Tornum Group att de förvärvat Silos Metálicos Zaragoza S.L.U. (SIMEZA), en stor producent av rundsilos och lagringslösningar.

Tornum Group har förvärvat SIMEZA, ett spanskt bolag som tillverkar rundsilos och andra lagringslösningar för spannmålsindustrin. Foto: Tornum Group

– Vi är mycket glada över att välkomna SIMEZA till Tornum Group. SIMEZA är ett välskött bolag med en ledande marknadsposition på Europas största spannmålsmarknader. Förvärvet passar väl in i vår strategi för fortsatt internationell tillväxt och kommer bidra till en förstärkt position som system- och helhetsleverantör på både den europeiska och internationella jordbruksmarknaden, säger Nicklas Margård, VD för Tornum Group, i ett pressmeddelande.

SIMEZA grundades 1975 och är ett spanskt bolag med cirka 35 anställda. Genom förvärvet kommer SIMEZA att dra nytta av ett utökat säljnätverk och Tornum Group får ett bredare produktsortiment och möjlighet att expandera till nya marknader genom det spanska bolagets befintliga säljkanaler.

Tornum skriver att man genom detta förvärvs ytterligare visar på hur Tornum Group arbetar för att bli ett ännu starkare system- och helhetsleverantör på jordbruksmarknaden i Europa och globalt.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 01 december 2023

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste