jan
30
2024

Hur tar vi hand om sinkon på bästa sätt?

Under mötet kommer vi fördjupa oss i viktiga aspekter av mjölkproduktionen. Vi kommer diskutera sinperiodens optimala längd och foderstatens nödvändiga näringsämne. 

För att säkerställa en god juverhälsa krävs det effektiva grupperingsmetoder och noga planerade sinläggningsrutiner. Ytterligare ämne är beteshaneringen på sommaren och den oönskade ökningen av tvillingfödslar, hur ska vi hantera och anpassa oss till denna utveckling?

När: 30 januari 18.30-21.00

Var: Björnhults golfbana i Falkenberg

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till dig som är lantbruksföretagare eller rådgivare. Seminariet är ett samarrangemang mellan Boehringer Ingelheim, Hallands Låglandsklubb, SRB och Agroväst Gröna Möten.

Vid frågor kontakta emma.svensson@agrovast.se eller elvira.lund@agrovast.se.

Anmälan: Senast 25 januari via www.gronamoten.se. Information sänds ut till den mailadress du anger vid anmälan. 

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera