feb
9
2024

Ökad kvalitet på svenskt lammkött

Hur producerar vi ett optimalt slaktlamm?

Svensk lammproduktion står för en liten del av den totala konsumtionen och har i många år haft problem med skiftande kvalitet när det gäller slaktlammen. Jämfört med andra länder har får- och lammrelaterad forskning inom detta område varit bristande. Många faktorer spelar in när det optimala slaktdjuret ska tas fram, såsom produktionsmetoder, utfodringsintensitet och hantering av slaktkroppar.

Under förmiddagen kommer vi få höra om projekt och forskning som gjorts inom området. Agroväst Gröna Möten bjuder i samarbete med Norra Älvsborgs Fåravelsförening in till ett hybridevenemang med fokus på köttkvalitet hos lamm. Det kommer finnas möjlighet att delta digitalt via länk.

När: 9 februari 09.30-12-30

Var: Rasta Lilla Edet

Evenemanget är kostnadsfritt och vänder sig till lantbrukare, rådgivare och studenter.

Läs mer och anmälan: Senast 5 februari via https://gronamoten.agrovast.se/kalender/okad-kvalitet-pa-svenskt-lammkott/ Ange vid anmälan om du vill delta på plats eller via länk. Mer information och länk skickas ut dagen innan evenemanget.

Vid frågor kontakta oskar.reineling@agrovast.se.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste