mar
22
2024

2-dagarskurs i ÖStergötland- Klimatanpassning och skog

Praktisk kurs om klimatförändringar, klimatanpassning med inspirationsexkursion.

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur du ska komma igång med klimatanpassning, förstå vilka klimateffekter skogsbruket i Sverige kommer påverkas av, och lära dig metoder för att analysera vad du eller verksamheten du arbetar i behöver anpassa sig till.

Under två praktiska dagar lär du dig att planera för klimatanpassning och får inspireras med en heldags exkursion där vi gemensamt tittar på inspirerande exempel ute i skogen. Under ena kursdagen guidar våra vana kursledare Alexandra och Christian genom verktyg och arbetssätt för att jobba med klimatanpassning.

Du får öva och pröva hur du förstår dina eller din organisations klimatrisker och möjligheter, skapa dig en bättre förståelse för hur du väljer lämpliga anpassningar och hur du skapar en klimatanpassningsplan som passar dina eller organisationens långsiktiga målsättningar.

Dagen är fylld med mängder med praktiskt arbete och erfarenhetsutbyte med övriga kursdeltagare. Inspirationsexkursionen vid kurstillfället i Rimforsa i Östergötland: Guidade av Mattias Sparf och Erik Westin på skogstyrelsen tittar vi praktiskt på hur hyggesfria metoder kan användas i er klimatanpassning.

De kommer även visa på möjligheter och risker med fastighetens vatten, samt visa vad ni behöver tänka på när ni framtidssäkrar ert skogsvägnät. Markägaren Lars Vikinge välkomnar oss hem till sin fastighet utanför Linköping där han generöst delar med sig av sin omställning från grandominering till björk och tall.

Här får vi möjlighet att diskutera runt val av trädslag i framtiden och hur förändringar kan genomföras. Det är kostnadsfritt att delta i kursen och boende ingår för samtliga deltagare på Rimforsa strand.

Kostnad för egen resa och kvällsmiddag tillkommer!

När: 22-23 mars

Var: Rimforsa, Östergötland För mer information kontakta Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se

Anmälan: senast 15 maj https://q.ja.se/qCzs3

För detaljprogram för detta kurstillfälle och fler kurstillfällen och orter besök vår webbplats: https://www.smhi.se/klimatetskogen

När: 22-23 mars

Var: Rimforsa, Östergötland För mer information kontakta Alexandra Birger Röör, alexandra.birger-roor@smhi.se

 

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera