maj
16
2024

Generationsskifte inom lantbruket

Att navigera övergången från en generation till nästa.

Generationsskifte i lantbruket utgör en avgörande och komplex process som påverkar både den ekonomiska hållbarheten och den kulturella kontinuiteten inom jordbrukssektorn. Medan det traditionella familjedrivna jordbruket har varit en grundsten i många samhällen under lång tid, står det inför utmaningar när äldre generationer går i pension och yngre generationer står inför beslutet att ta över gården eller inte. Denna övergång kräver noggrant planerande, kommunikation och förberedelse för att säkerställa en smidig övergång och bevara gården för framtida generationer. Vi kommer att utforska de olika aspekterna av generationsskiftet i lantbruket och dess betydelse för både den ekonomiska och kulturella hållbarheten.  

När: 16 maj 12.15 - 13.45

Var: Sparbanken Lidköping 

Anmälan: Senast 12 maj via www.gronamoten.se.

15 och 16 maj är samma program båda dagarna. 

Evenemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang mellan LRF, Sparbanken Lidköping och Agroväst Gröna Möten. 

Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Information sänds ut innan evenemanget till den mailadress du anger.

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera