apr
23
2024

Odlingsstrategier med reducerad jordbearbetning

Hur jobbar man med reducerad bearbetning, stripp-till, på Övraby Lantbruk Söderåkra

Beskrivning: Hur jobbar man med reducerad jordbearbetning? Vilken maskinpark krävs och vilka metoder använder vi oss utav? Klarar vi oss utan Glyfosat? Till vilken kostnad?

Detta diskuteras under denna träff där teori varvas med praktiska erfarenheter från familjen Övgård och rådgivare.

Vi ska titta gemensamt närmare på Övraby Lantbruks egen odlingsstrategi med stripp-till och reducerade doser under parallell användning av botten-/mellangrödor.

Många gånger snöar man in på tekniska lösningar, men maskinval och teknikaliteter ska vara ett resultat av odlingsstrategin, den egna målbilden i koppling till platsen och dess förutsättningar.

Frans Johnson, Växtodlingsrådgivare Hushållningssällskapet, Herman Leggedör, Eko-/Växtodlingsrådgivare Agri-Kultur. Karl-Fredrik Olsson, Växtskyddscentralen Kalmar. Carl-Erik och Ingela Övgård, Övraby Lantbruk Plats: Övraby Lantbruk i Söderåkra, Övraby 110, 385 50 Söderåkra.

Mer information:

https://hushallningssallskapet.se/kalender/odlingsstrategier-med-reducerad-jordbearbetning/

https://ovgard.se/

Kontaktperson: Organisation: Amanda Andersson, Hushållningssällskapet Kalmar, 073-0856274, amanda.andersson@hushallningssallskapet.se

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera