feb
20
2025

Framtidens mat - Vart är vi på väg?

Frukostseminarium

Livsmedelsklustret bjuder in till ett inspirerande frukostseminarium med fokus på framtidens mat och matsystem. I en värld där matproduktion och konsumtion står i centrum för globala utmaningar och möjligheter, är det viktigare än någonsin att utforska framtidens matsystem. Detta seminarium kommer att belysa hur innovation och hållbarhet kan påverka vår matkultur. Vi kommer också att visa vår rykande färska film om Industriell Urban Symbios. Här får vi se och höra hur Fazer Kvarn, Lantmännen Biorefineries och Gasum ser på vikten av samarbete för att åstadkomma symbioser och tillsammans arbeta mot större hållbarhet.

Plats: Bahnhof Lidköping

Evenemanget är öppet för alla, kostnadsfritt och arrangeras av Lidköpings kommun, Science Park Skövde, SLU Holding, Lantmännen och Agroväst Gröna Möten. Evenemanget vänder sig till dig som är lantbruksföretagare, livsmedelsproducent eller student. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se. Information sänds ut dagen innan som evenemanget är till den mailadress du anger. Viktigt att du anmäler dig senast 16 februari via Lidköpings kommun. Varmt välkommen!

Agroväst Gröna Möten möjliggörs genom finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden, Västra Götalandsregionen, Region Halland, LRF, Nötkreatursstiftelsen, Sparbanksstiftelsen Lidköping, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Fyrbodals kommunalförbund.

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Toppliste-nivå på produktionen trots gamla byggnader

Med temat ”Svensk grisproduktion – en framtidsbransch” gick Alnarps grisdag av stapeln i mitten av oktober. Dagen bjöd på allt från en utblick till Bryssel till rapporter från doktorander, senaste nytt på regelfronten och inspiration från grisföretagare. En av dem var Edward Friberg, som delade med sig av sina erfarenheter – bara två år efter att han själv satt på åhörarplats som lantmästarstudent.

Kommentera