Nygammal webbtjänst ska förenkla

Den uppfräschade sajten Miljöhusesyn erbjuder nu en förbättrad geografisk anpassning till gården och verksamheten. Under våren har sajtens funktioner förbättrats och fått ett nytt utseende.

De nya funktionerna gör det möjligt att få fram de regelverk som berör den egna gården och de verksamheter som bedrivs.

– Syftet är att samla och göra det enklare för lantbrukare att hitta lagstiftningen som styr gårdens verksamheter. Våra förhoppningar är att den nya webbplatsen ska göra det ännu enklare. Sajten ska hjälpa lantbrukare att undvika att göra allvarliga misstag och slippa kostsamma sanktioner. Miljöhusesyn ska fungera som länken mellan gården och lagstiftningen, säger Anders Johannesson som är LRF:s expert inom företagarvillkor, i ett pressmeddelande.

Miljöhusesyn startades i mitten av 90-talet av LRF och är framtagen i samarbetet med Jordbruksverket och andra berörda myndigheter.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

Artikeln publicerades torsdag den 07 maj 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Slutpriserna för skörd 2023 - inklusive efterbetalningar

Nu är nivån klar för alla aktörers efterlikvid som är med i Jordbruksaktuellts prissammanställning över slutpriserna för leverans i skörden 2023 inklusive efterbetalningar. En lägre skörd än 2022 och med stora kvalitetsproblem blev utfallet för skörden 2023. Samtidigt föll de globala spannmålspriserna och drog med sig de svenska priserna.  Foderspannmål och oljeväxter var de som stack ut med de högsta prisnedgångarna jämfört med 2022.

 

Kommentera