Årets 3 mest lästa på opinion

Se vilka tre opinionsinlägg som fick mest spridning under 2016. Årets vinnande inlägg är skrivet av Erika Sörengård och Sören Axelsson från Landsbygdspartiet oberoende samt Fredrik Nordin ordförande Landsbygdsupproret.


 

 

Sven-Erick Bucht hamnar i blåsväder i årets mest lästa inlägg på opinion. Foto: Carolina Wahlberg

 

1. Håll inne Buchts lön i två år

Företrädare för Landbygspartiet och Landsbygdsupproret skriver här om de stöd som fortfarande inte betalats ut från 2015.

"En rättsskandal pågår i vårt land, och vem tar solidariskt ansvar? Herrar Denneberg och Bucht, vi förutsätter att ni håller inne era löner i 2 år i ren solidaritet."

 

Findus nedläggning är ett tydligt exempel på att svenskt lantbruk behöver bättre konkurrenskraft, skriver Kristina Yngwe (C) i årets andra mest lästa inlägg och efterlyser en livsmedelsstrategi som främjar konkurrenskraften. Foto: Findus

 

2. Findus nedläggning är bara toppen på ett ärtberg

Kristina Yngwe, (C) gör ett exempel av nedläggningen av Findus i Bjuv.

"Tyvärr är detta bara toppen på ett ärtberg. Svensk livsmedelsproduktion verkar på en marknad med hård konkurrens. Såväl odling som förädling har minskat till förmån för importerade produkter och råvaror från andra länder."

 

Lars Wilderäng skriver om den svenska miljö- och klimatdebatten "Det räcker att titta på debatten kring idisslande djurs klimatpåverkan för att inse hur korkat det hela är." Foto: Thinkstock

 

3. Miljöskurkarna älg och rådjur

Jordbruksaktuellts krönikör Lars Wilderängs inlägg om miljöskurkarna fick stor spridning, där lyfter han bland annat:

"I Sverige finns det ca 340 000 mjölkkor. Det finns också mellan 300 000 och 400 000 älgar. Bägge arterna är idisslare. Bägge släpper ut både CO2 och metan. Samma typ av CO2 och metan, nämligen det naturliga kretsloppets utsläpp. Men om en älg betar på en äng så är det tydligen okej. Om en ko betar på samma äng är den en miljöskurk."

 

Har du ett åsikt att framföra? Hör av dig till oss om att göra ett inlägg i debatten!

 

Katarina Johnsson
Katarina Johnsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 03 januari 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste