Svensk teknikexport till Kina

Förra veckan var Team Sweden delegationen i Kina, under ledning av statsminister Stefan Löfven. Med på resan var även Mooving floor, ett gotlandsbaserat miljöteknikbolag som tar fram självrengörande golv till bland annat gris. 

Moving Floor var en del av Team Sweden som gästade Kina förra veckan. Deras uppfining är ett självrengörande golv som passar till kor och grisar. Snart installeras deras anläggningar i Kina. Foto: Carolina Wahlberg

Under Sweden-China Innovation Forum undertecknades en avsiktsförklaring mellan Mooving Floor och Hainan Shenzhou New Energy Construction & Development Co. De ska inleda ett samarbete med grisgårdar i landet kring installationer och där avfallet sedan ska gå till biogasproduktion.

Moving Floor är nämligen en del av en studie som drivs av Ministry of Agriculture där forskarna ska studera olika system och lösningar för att få en förbättrad gödselhantering. Studien kommer att starta till hösten.

Moving floor installerar även produkter på en av MengNiu Dairy’s gård, vilket är Kinas största mejeri. Även denna installation sker i samarbete med China Agricultural University.

– Att få chansen att få medverka i Team Sweden delegationen samt att få vara med och underteckna samarbetsavtal bevittnat av statsministern är såklart mycket givande och en ära, säger Katja Lindvall, vice vd för Moving Floor, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag tror det är viktigt att även SME bolag får chansen att medverka på dessa delegationer, dels då det här i Kina finns ett uttalat intresse för samarbete med innovativa SME bolag och den kinesiska marknaden kan innebära enorma möjligheter för företagen men att det också är viktigt i form av att träffa de stora svenska bolagen för att diskutera eventuella samarbetsmöjligheter eller synergier. Jag sitter med i Styrelsen för Sweden-China Trade Council och ser bara i vårt nätverk hur många fantastiska SME bolag vi har i Sverige, inte minst inom miljöteknikområdet. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 juli 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste