Investeringar för både plånbok och en hållbar framtid!

En dag med föredrag och information från lantbrukarem rådgivare och aktörer på temat ergismarta lösningar på gården.

När: 27 februari 2019, kl 9.00 - 16.00 

Var: Oskarshamns folkhögskola

Bland annat kommer följande att hålla föredrag:

• Lennart Svenzén, Nöbble gård; "Så jobbar vi med klimat- och energismarta lösningar för ökad lönsamhet". Ekologisk mjölkproduktion och Nöbble solpark.

• Hugo Westlin, Energi- och teknikrådgivare på Hushållningssällskapet Väst; Är solceller på ladugårdstaket lönsamt? Hur kan vi köra våra maskiner så effektivt som möjligt? Framtidsutsikter för produktion och försäljning av energi på gårdsnivå.

• Olof Boson, Stranda kyckling. Expanderande företag med mål att gårdens djurproduktion ska vara helt koldioxidneutral 2030. Kyckling- och nötköttsproduktion. 

• David Andersson, Ecoera; Restprodukter från jordbruk ska ge klimatsmart fjärrvärme samt biokol. Tillsammans med Skånefrö har företaget tagit fram en koldioxidnegativ process som binder koldioxid till fast kol i form av biokol från restprodukter.

Anmäl dig senast onsdagen den 20 februari. 

Mer info: https://www.lansstyrelsen.se/kalmar/kalenderhandelser---kalmar/2019-01-24-investeringar-for-bade-planbok-och-en-hallbar-framtid-inom-jordbruket.html

Artikeln publicerades -

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Kravet på yrkeslivserfarenheten får aldrig försvinna

I skrivandet stund är det den 1 maj och här på Alnarp har den traditionsenliga karnevalen precis genomförts. I dag har jag spelat fotboll, haft kuddkrig på stocken och utkämpat slaget om Plaskan tillsammans med mina älskade samojeder och de där ändå rätt trevliga skåningarna i andra laget. Och såklart åkt i karnevalståget ihop med det ena konstigare fordonet efter det andra, som det ägnats en vecka åt att för det första få att starta, ryka så mycket som möjligt och låta högre än bilen bredvid. 

Kommentera