”Vi vill ha närhet till kunden”

För ett år sedan började Henrik Nilsson sälja tvättrobotar av märket Washpower i Sverige. Nu växlar han upp och inleder ett nytt samarbete med RAIS AB kring försäljning och service i västra Sverige.

 

Washpowers tvättrobotar finns i två olika utföranden, primärt utvecklade för tvätt av grisstallar respektive grönsakslådor. Henrik har även börjat låta roboten tvätta kyckling- och mjölkkostallar. 
– Det går bra faktiskt, den tvättar 250 kvadrat i timmen i kycklingstall och jag hoppas få testa med hönsstall snart också. Foto: Washpower

Att tvätta stallar är ett slitsamt och ohälsosamt arbete. 

– Oavsett om det är du själv eller din personal som gör det, så tar det tid och fokus från mer kvalificerat arbete. Även om du tvättar snabbt och effektivt så får du smutsen och smittämnena både på dig och i dig. Dessutom blir det allt svårare att få tag i personal som kan och vill tvätta, säger Henrik Nilsson, som är återförsäljare för Washpower, och vittnar om att intresset för tvättrobotar därför är tilltagande. 

– Det finns ett stort behov, även om svensken är generellt är försiktig när det gäller investeringar.  

Nytt samarbete

Tilltagande intresse och Sveriges avlånga form är bakgrunden till att Henrik som själv bor på Österlen, nu inleder ett samarbete med Kvänum-baserade RAIS kring försäljning och service i Skaraborg med omnejd. 

– Vi vill ha närhet till kunden. Det är viktigt att kunna ge service inom en eller ett par timmar om något smått bråkar. Det är inte rimligt att kunden ska betala körersättning på fem-sex timmar för att få service. Vi diskuterade med RAIS redan i våras, men eftersom vi ser ett ökat intresse i området, var det läge att hitta en partner nu. RAIS har bra meriter, erfarenhet och kunskap, menar han.

I södra Sverige samarbetar Washpower sedan tidigare med JOMI System AB, vars representanter utgår från Kristianstad, och Henrik utesluter inte att företaget kan komma att behöva fler samarbetspartners på andra orter framöver.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste