Australiens bränder slår hårt mot jordbruket

Det är inte bara vilda djur som drabbats hårt av bränderna i Australien, även många boskapdjur har dött eller skadats i bränderna.

Miljontals vilda och tama djur bräknas ha drabbats av skogsbränderna i Austalien. Foto: Mostphotos

En av de som drabbats är lantbrukaren Will Reynolds. Han har förlorat över hundra kor och kanske så många som tusen får i bränderna i södra nya New South Wales. Det rapporterar Sveriges Radio

– Vi har förlorat stora delar av vår djurbesättning och det kommer ta år innan vi kan komma tillbaka säger Will Reynolds till News Now, enligt SR.

Hundratusen kor

Så mång som hundratusen kor och dubbelt så många får har fätt sätta livet till i bränderna. Foto: Mostphotos. 

Det är ännu oklart exakt hur många boskapsdjur som dött eller skadats i bränderna som härjar i Australien. Enligt Australiens motsvarighet till LRF kan det vara upp emot hundratusen kor och dubbelt så många får som fått sätta livet till. Många djur ska ha kvävts av den tjocka och farliga röken.

Kangaroo Island

En av de platser som drabbats hårt är Kangaroo Island. En tredjedel av ön brinner och tiotusentals brännskadade får har fått avlivats på grund av sina brännskador. Man befarar även att tiotusentals bisamhällen ödelagts, vilket är ett hårt bakslag för bipopulationen i södra Australien.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste