Nytillskott i Lantmännens ledning

Den tredje februari tillträder Christian Johansson som ny finansdirektör, CFO, för Lantmännen. Han kommer därmed även ingå i koncernledningen.

I början på februari tillträder Christian Johansson som ny CFO för Lantmännen. Foto: Lantmännen

Christian kommer närmast från SKF, som är en ledande leverantör av rullningslager, tätningar, mekatronik, service och smörj-system, där han haft rollen som Senior Vice President och CFO. Han har tidigare även varit CFO för Gunnebo, och även haft ledande positioner på Volvo och ABB.

– Det är med glädje som jag hälsar Christian Johansson välkommen till Lantmännen och koncernledningen. Med mer än 30 år i ledande roller på globala industriföretag, och en värdefull internationell erfarenhet, är jag övertygad om att Christian är mycket lämpad att leda Lantmännens ekonomi- och finansfunktion och att han kommer att bidraga till att driva den fortsatta utvecklingen av Lantmännen, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Christian tar över rollen efter Michael Sigsfors, som varit tillförordnad CFO sedan Ulf Zenk avgick i oktober.

– Det är en stor ära och det är med stolthet som jag ser fram emot att börja arbeta på Lantmännen, ett fint företag med välkända varumärken, bra värderingar och unika möjligheter. Jag har haft förmånen att arbeta i flera svenska industriföretag som expanderat internationellt och som i dag verkar på en global marknad. Jag tror att mina erfarenheter kan bidra till en fortsatt hållbar och lönsam utveckling av Lantmännen, säger Christian Johansson.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste