Jordbrukssektorn kniper två finalplatser i digitaliseringstävling

Inte bara ett – utan två företag från jordbrukssektorn har utsetts till finalister i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) företagstävling Smart industri.

Moving Floor och Väderstad har nominerats i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens företagstävling Smart Industri. Foto: Carolina Wahlberg och Väderstad 

Det är jordbruksmaskintillverkaren Väderstad AB och Moving Floor AB, som utvecklat självrengörande golv för nöt och gris, som är två av fem finalister i tävlingen. Övriga finalister är Mobilaris AB, Moelven Valåsen AB och Stockholms Verkstadsaktiebolag.

Syftet med tävlingen är att uppmärksamma och belöna företag som på ett smart och innovativt sätt tar till vara på digitaliseringens möjligheter med tydliga resultat. Med tävlingen vill man även lyfta fram goda exempel som kan visa vägen framåt, samt stimulera små- och medelstora företags digitala utveckling. Tävlingen gick av stapeln första gången 2016, och instiftades av Siemens, Teknikföretagen och IVA.

– Vi är mycket stolta och glada över nomineringen som är ett bevis för vår starka innovationskraft med förmåga att omsätta idéer till effektiva lösningar, säger Mats Båverud, koncernchef och vd för Väderstad Group.

Vinnaren utses den femte februari och första pris är en internationell kunskapsresa.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Djupt oroande utveckling för svenskt jordbruk

Förra året var sannolikt det mest lönsamma för svenskt jordbruk sedan EU-inträdet. Detta år ser lönsamheten ut att bli sämre, men ändå historiskt sett god. Likväl är investeringsviljan inte minst i djurhållningen låg och vi går mot minskad produktion av gris, fågel och mjölk. Hesa Fredrik bör ljuda över stad och land. Den svenska naiviteten om mervärden för hela produktionsvolymen och bibehållen produktion trots nationella särregler och nationella merkostnader, måste få ett slut.

 

Kommentera