Jordbrukssektorn kniper två finalplatser i digitaliseringstävling

Inte bara ett – utan två företag från jordbrukssektorn har utsetts till finalister i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (IVA) företagstävling Smart industri.

Moving Floor och Väderstad har nominerats i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens företagstävling Smart Industri. Foto: Carolina Wahlberg och Väderstad 

Det är jordbruksmaskintillverkaren Väderstad AB och Moving Floor AB, som utvecklat självrengörande golv för nöt och gris, som är två av fem finalister i tävlingen. Övriga finalister är Mobilaris AB, Moelven Valåsen AB och Stockholms Verkstadsaktiebolag.

Syftet med tävlingen är att uppmärksamma och belöna företag som på ett smart och innovativt sätt tar till vara på digitaliseringens möjligheter med tydliga resultat. Med tävlingen vill man även lyfta fram goda exempel som kan visa vägen framåt, samt stimulera små- och medelstora företags digitala utveckling. Tävlingen gick av stapeln första gången 2016, och instiftades av Siemens, Teknikföretagen och IVA.

– Vi är mycket stolta och glada över nomineringen som är ett bevis för vår starka innovationskraft med förmåga att omsätta idéer till effektiva lösningar, säger Mats Båverud, koncernchef och vd för Väderstad Group.

Vinnaren utses den femte februari och första pris är en internationell kunskapsresa.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 januari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera