Livsmedelskedja med ekofokus stänger butiker

Livsmedelskedjan Paradiset stänger två av sina fyra butiker. Paradiset har lanserat sig som en butikskedja med hållbara butiker.

 

Butikskedjan Paradiset stänger två av sina fyra butiker i Stockholm. Kedjan har fokuserat på uthålliga och ekologiska produkter.Foto: Mostphotos


Paradiset lanserades 2015 men inte lyckats få lönsamhet i butikerna. Under 2018 gjorde Paradiset en rörelseförlust på 41,5 miljoner kronor, på en omsättning av 115 miljoner.

Nu uppger Paradiset till tidningen Market att man kommer stänga två av sina fyra butiker för att stoppa förlusterna. Istället vill man leverera sina egna märkesvaror till andra matbutiker.

 – Det är svårt att kriga mot starka aktörer som Ica, Coop och Willys, speciellt på deras hemmamarknad. Därför vill vi samarbeta istället och har inlett diskussioner om att komma in med våra egna märkesvaror i deras hyllor, säger Johannes Cullberg, vd Paradiset, till Market.

Butikerna som stängs ligger i Sickla och Täby. Kvar finns butiken på Södermalm och i NK. 

De två kvarvarande butikerna ska enligt Johannes Cullber fungera som skyltfönster för varumärket Paradiset.

Paradiset har också satsat på e-handel men inte fått lönsamhet i den satsningen.  E-handeln är därför stängd men man har förhoppningar om att kunna återstarta den tillsammans med någon fristående e-handlare.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste