Snabbare avlastning med walking floor

Krampe kombinerar två funktioner i en. Med tippfunktion och walking floor i den nya trailern kan lasten skjutas bakåt innan tippning. 

 

Golvet, tippfunktionen och den hydrauliska bakluckan styrs med hjälp av en trådlös fjärrkontroll.


Den tyska maskintillverkaren Krampe, känd för ett brett utbud av vagnar till lantbruk och entreprenad, satsar på walking floor för lantbruket. 

Nya SKS 30 tippvagn är Krampes största nyhet för i år med patent på en tipp-variant av walking floor som annars är känt från lastbilsbranschen. 

– Fördelen i lantbruket är främst att du kan använda golvet i vagnen för att få av lasten där det är för lågt i tak för att tippa fullt. Det ger en snabbare och stabilare avlastning, säger Kenneth Brønner, exportansvarig på Krampe. 

Vagnens tippfunktion möjliggör en snabb avlastning medan golvet lossar lasten på ett kontrollerat sätt. Tyngdpunkten kan under tippningen även sänkas genom att först flytta lasten bakåt. 

Den maximala storleken på vagnen är 60 kubik och tack vare stabila chassin kan den köras på fält. 

– Valet av vagnens två versioner innebär en mångsidighet för olika användningsområden. Den kortare vagnen SKS 20 offroad eller den vikt­optimerade SKS 30 modellen med högre lastkapacitet. 

Den nya trippelaxlade SKS 30/1050 semitrailern med walking floor lanserades på Agritechnica men körs redan i en noll-serie av ett par maskinstationer i Tyskland.
 Foto: Towe Johnson

Lastbil i lantbruket

I Tyskland är lastbilar i lantbruket en vanlig företeelse både för transporter på väg och i fält menar Kenneth som tror att det lutar åt samma håll även i Sverige. 

– Jag tror att det är en stor fördel, speciellt för de svenska maskinstationerna. Jag tror inte alltid vi ser den stora idéen med de här vagnarna i lantbruket, men det som vi ser är att lastbilar som drar vagnen är avsevärt billigare att köra än en traktor. Och i Sverige har vi långa avstånd och därför också lastbilstransporter. Så vi hoppas på den här i Sverige, även i fält. 

Fler nyheter

En annan populär produkt från Krampe i dag är deras Halfpipe dumpervagn som nu lanseras med en ny lastventil, men även tippvagnarna och lastväxlarna går bra. 

– Vår Big Body serie med lastkänningsbromsar som vi haft i många år, den går det många av i Sverige som tippvagnar till spannmål och gräs. 
 

– Vi tillverkar efter filosofin att det ska vara starka grejer, komfortabelt och det ska hålla under lång tid. Nu ser vi också ett stigande intresse från Sverige på de här kvalitetsprodukterna, man börjar förstå fördelarna med vagnarna, säger Kenneth Brønner på Krampe.

Vill kapa ett led

Krampe satsar nu på fler lokala återförsäljare för en bättre geografisk täckning i Sverige. FarMac levererar vagnar från Krampe sedan 2012 och sedan ett år tillbaka står även Axima som återförsäljare i Sverige. 

– Vi har ändrat vårt handlarnätverk i Sverige och letar fler återförsäljare, främst i mellersta och norra delarna av landet. Vi vill komma ifrån att jobba med importörer och jobba direkt med återförsäljare, säger Kenneth och tillägger:

– Vi vill vara mer lokalt och nära kunderna. 

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste