Bra år för Samson

Samson redovisar en vinst på 23,6 miljoner danska kronor för verksamhetsåret 2018/2019. 

 

Starkt resultat för Samson under föregående verksamhetsår. Foto: Isabella Odmark 


Omsättningen uppgick till en halv miljard danska kronor, vilket är en ökning med hela 51 procent jämfört med året innan. Enligt företaget har ökningen skett tack vare en gynnsam position på marknaden i Tyskland och Frankrike, samt förvärvet av franska Pichon. 

– Vi är stolta över att ha uppnått ett så bra resultat. Det har varit ett hektiskt år där vi på Samson Agro A/S, både i Danmark och på de internationella marknaderna, har upplevt ett växande intresse för våra produkter. Vår långsiktiga investering i produktutveckling har inneburit att vi har tekniska lösningar som tilltalar större djurgårdar och maskinstationer som kräver produkter med hög effektivitet samt optimalt utnyttjande av näringsämnen i naturgödsel, säger Lars Henriksen, vd för Samson, i ett pressmeddelande.
 

Lars Henriksen är vd för Samson. Foto: Samson

Bra förvärv

Det var i början på 2019 som företaget förvärvade Pichon, en satsning som Lars Henriksen är nöjd med. 

– Med Pichon har vi också fått ett starkt produktsortiment som kompletterar Samson på ett effektivt sätt. Det innebär att vi nu har ett produktprogram som gör Samson Group A/S till en tillverkare som täcker marknadens efterfrågan inom segmenten för både små, medelstora och stora företag samt maskinstationer i alla kategorier, säger han.

Den starka utvecklingen tror man på företaget kommer följa med även under 2020. Nya nationella gödsellagar i Europa kräver dock fortsatt stora investeringar för att uppfylla miljökraven. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste