Flera nyheter från danska KJ Klimateknik

Danska företaget KJ Klimateknik har laddat inför mässan Nutrifair den 15-16 januari med flera nyheter:

 

Foto: KJ Klimateknik

KJ Klimateknik har tagit ett rejält grepp om klimatstyrningen av djurstallar genom att integrera flera olika klimatstyrningssystem i en och samma app, som man döpt till ”Odin”.

Odin är utformad så att man kan både övervaka och styra klimatanläggningen i stallet helt och hållet från sin mobiltelefon. Något som gör kontrollpaneler i stallen helt överflödiga.

För att komma in i appen loggar man in – på sin mobiltelefon, surfplatta eller sin dator. Är man hemma, det vill säga i närheten av stallet, kan man använda Odin utan att behöva vara uppkopplad mot internet.

Varje styrenhet i Odin kan kontrollera två stallar och alla styrenheter på gården kommunicerar mot en centralenhet där alla data lagras.

Nytt takutsug

En bokstavligen väl tilltagen nyhet från KJ Klimateknik är en ny takutsug med en kapacitet på hela 27 100 kubikmeter per timme. Den nya takutsugen har 35 procent högre kapacitet jämfört med föregångaren.

Utsugen har en invändig diameter på 820 millimeter och är utrustad med en kraftig EC-lågenergifläkt.

Ny luftrenare

BAC-1 heter KJ Klimatekniks nya biologiska luftrenare. BAC-1 tar bort 89 procent av ammoniaken i luften och ska dessutom vara effektiv på att ta bort lukt och damm. BAC-1 tar bort all lukt och 96 procent av dammet, lovar man på KJ Klimateknik.

BAC-1 har utvecklats i samarbete med tyska företaget Rimu, som jobbat med biologisk luftrening i över 20 år.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 20 januari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste