Firar samernas nationaldag i Norrbotten

I dag befinner sig landsbygdsminister Jennie Nilsson i Norrbotten för att fira samernas nationaldag och diskutera landsbygdspolitik. Det skriver Näringsdepartementet i ett pressmeddelande.

Landsbygdsminister Jennie Nilsson besöker bland annat Jokkmokks marknad för att fira samernas nationaldag. Foto: Mostphotos

Jennie Nilsson kommer att delta i nationaldagsfirandet på Jokkmokks marknad under sitt två dagarsbesök i Norrbotten. Under sitt besök vid marknaden ska hon träffa ordföranden för Jåhkågaska och Sirges sameby för samtal om rennäringens förutsättningar och utmaningar.

Under sitt besök i Norrbotten kommer landsbygsminister Jennie Nilsson bland annat att diskutera rennäringens förutsättningar och utmaningar. Foto: Mostphotos

Under torsdagseftermiddagen ska hon även träffa sametingets styrelse för samtal om de samiska näringarna och sedan besöka svenska fjäll- och samemuseet Ájtte för att träffa Svenska Samernas Riksförbund.

På museet ska Jennie Nilsson även träffa företrädare för Sametinget som ansvarar för näringsfrågor för att bland annat diskutera deras kompetensutvecklingsprojekt om samisk mat, som ingår i ett regeringsuppdrag som ingår i Landsbygsprogrammet och regeringens livsmedelsstrategi. Syftet är att rikta insatser för diversifiering av samiska företag.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 06 februari 2020

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste