Strömlöst och en halv månads nederbörd

Stormen Ciara drog under söndagen in över södra Sverige och har orsakat både strömavbrott och översvämningar på sina håll.

På bland annat västkusten har stormen Ciara orsakat översvämning på flera håll. Foto: Mostphotos

Fortfarande under måndagsmorgonen var det blåsigt efter stormen Ciara, även om de värsta stormbyarna enligt SMHI redan dragit bort. Stormen har bland annat orsakat mycket högt vattenstånd och höga nivåer i Kattegatt, Skagerrack och i Bottenviken.

På många håll runtom i Sverige var det fortfarande strömlöst i morse. Bara på Öland var 1458 hushåll utan ström. Stormen har även orsakade störningar i lokaltrafiken. Redan under söndagen stängdes flera broar av,bland annat Öresundsbron och Ölandsbron, och under måndagen har det kommit rapporter om att många vägar blockeras av nedfallna träd. Även flyget har påverkats av stormen, med inställda och försenade avgångar.

Längs delar av västkusten förde stormen med sig mellan 20-40 millimeter regn, vilket enligt SMHI motsvarar en halv månads nederbörd. Bland annat utanför Trollhättan har åkrar översvämmats av det kraftiga skyfallet.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste