Nytt naturbruksgymnasium i startgroparna

Den jämtländska skolkoncernen Dille Gård Naturbruksgymnasium planerar att starta gymnasieskola i Wenngarn utanför Sigtuna.

Dille Gård Naturbruksgymnasium planerar en ny gymnasieskola i Wenngarn utanför Sigtuna. I dag finns verksamheten i Ås, Jämtland med gymnasieprofilerna: Islandshäst, Djurvård, Hund, Häst, Jakt & Viltvård, Äventyrsturism och Hållbar framtid. Foto: Alexander Landström

Sedan 2004 driver Dille Gård naturbruksgymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola med inriktningar inom djur och naturbruk i Ås strax utanför Östersund. Nu planeras en utökning och uppstart av en skola i området Wenngarn med inriktningarna djurvård, islandshäst, häst och hund.

– Området kring Wenngarn har stora möjligheter till utveckling med bra lokaler där vi har tillgång till elevboende på plats, stora ytor och bland annat stall för att kunna driva en bra verksamhet. Vi har ett bra samarbete med de lokala aktörerna och vår förhoppning är att tillsammans kunna göra Wenngarn till en fortsatt attraktiv plats, säger Hans Stenberg, rektor och vd på Dille Gård AB. Foto: Alexander Landström

– Vi är väldigt glada över att vi är igång med den här processen. Wenngarn är en fantastiskt vacker plats där vi har fått en bra kontakt med lokala aktörer. Vi ser att det finns ett behov av en liknande skola i den här regionen och har nu inlett en intresseundersökning för att bekräfta den bilden, säger Hans Stenberg, rektor på Dille Gård, i ett pressmeddelande.

Intresseundersökningen innebär att elever som är intresserade har möjligheten att anmäla sitt intresse för skolan. Nästa steg för Dille Gård är en ansökan till skolinspektionen med förhoppningen om att kunna starta gymnasieskolan i Wenngarn hösten 2021.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 12 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste