Coop öppnar gårdsbutik på nätet

Tillsammans med 25 producenter och med drygt 100 olika varor lanserar nu Coop en gårdsbutik online.

Coop lanserar gårdsbutik online där man kan köpa närproducerade varor från lokala producenter, i en första fas från Stockholm och Mälardalen. Foto: Thinkstock

När Coop öppnar den nya gårdsbutiken på nätet är det med en målsättning om att öka både antal producenter, varor och område efterhand. Med gårdsbutiken ska kunder kunna köpa närproducerade livsmedel från lokala mathantverkare och få dem hemlevererade tillsammans med övriga varor, skriver matvarukedjan.

– Vi öppnar nu upp Coop.se som en plattform där små lokala matproducenter kan sälja sina varor på ett enkelt sätt. Plattformen är framtagen tillsammans med Foodla. Producenter har nu möjlighet att nå ut till alla våra e-handelskunder, samtidigt som vi får branschens vassaste sortiment av genuint lokalt mathantverk, säger Claes Hessel, produktchef Coop, i ett pressmeddelande.

Den nätbaserade butiken är enligt Coop en möjlighet för producenter att lyfta sina råvaror på en plattform som tusentals besöker för sina dagliga inköp. Bland producenterna finns bland annat Säby Gård som producerar kallpressad rapsolja.

– Det känns väldigt spännande för oss som litet lokalt företag att få vara med på en så stor plattform som Coop erbjuder. Det är svårt att nå ut själv till så många kunder som liten aktör. Coops nya gårdsbutik på nätet gynnar alla, både kunden som smidigt kan köpa hem småskalig och lokalt mathantverk samtidigt som vi som producerar har möjlighet att nå fler med våra produkter, säger Åsa Levén, grundare Säby Gård Ingarö.

Konceptet kommer i en första fas att testas i Stockholm och Mälardalen, och med en ambition om utökning i landet om det faller väl ut.

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 21 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste