Stor tågstrejk drabbar lantbrukarna i Kanada

Lantbruket i Kanada drabbas hårt när godstransporterna med tåg inte rullar på grund av strejk. 

 

 

 

I Kanada sköts ungefär hälften av all godstransport med tåg, från inlandet till hamnarna vid landets öst- och västkust. Men sedan några månader tillbaka står godstrafiken still på grund av att 3200 anställda på Canadian National (CN) som sköter godstrafiken gått ut i strejk. 

Påverkar jordbruket i stort

Detta påverkar i hög grad lantbrukarna som till stor del brukar i Kanadas inland, eftersom de inte har något sätt att leverera sina varor till hamnarna och inom landet. Även gruvbolag har fått stänga ner sina verksamheter, eftersom de inte har någon möjlighet att förvara mer råvara i väntan på att krisen ska lösa sig. 

Megz Reynolds är själv kanadensisk lantbrukare och en av många som engagerar sig i frågan.  

– Just nu är järnvägen i Kanada avstängd på grund av att en liten grupp människor olagligt blockerar den från att användas, säger Megz i ett videoklipp som hon lagt ut på sin facebook-sida. 

Vill få fler att agera

Hon är upprörd eftersom regeringen och myndigheterna i Kanada inte gjort tillräckligt för att lösa situationen som just nu påverkar väldigt många i landet. 

– Det här betyder att jordbrukare i landet inte kommer kunna betala sina räkningar och att det finns en risk för matbrist om varor inte kan levereras, säger hon och uppmanar andra att hjälpa till och trycka på ansvariga politiker och myndigheter genom att ringa och skicka brev och kräva att de gör sitt jobb för att lösa problemet.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 24 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Privat, Företag och Lantbruk – Varför då?

Krönika: Som lantbrukare är vi vana vid att våra rådgivare på banken har samma eller liknande bakgrund som vi själva. De har utbildning inom vårt område och följer branschen, marknaden och utvecklingen på samma sätt som vi. Att ha rådgivare med den kompentensen är något som vi kan dra stor nytta av och använda för att utveckla våra företag. Andra typer av företag, som exempelvis elektriker, frisörer och klädbutiker, har inte samma förmån att deras rådgivare har samma specifika kompetens.

 

Kommentera