Uppåt för Arlas konventionella mjölk

I mars höjs Arlas a contopris för konventionell mjölk medan priset för ekologisk mjölk ligger kvar på samma nivå.  

I mars höjer Arla sitt a contopris för konventionell mjölk. Foto: Thinkstock

Höjningen med 10,4 öre innebär att priset för den konventionella mjölken landar på 358 öre per kilo i mars. Det oförändrade priset för eko är 430,7 öre per kilo.  

Enligt Arla är industrimarknaderna fortsatt starka, och särskilt i Europa fortsätter trenden med ökande proteinpriser och sjunkande fettpriser. Även en oro för minskad efterfrågan i Asien till följd av Corona-viruset har haft en negativ inverkan på det globala pulverpriset.

För den ekologiska mjölken har fortsatt stor produktion i Storbritannien tillsammans med minskad efterfrågan skapat obalans på marknaden. Övriga ekomarknader är fortsatt stabila.

Arla spår fortsatt stabila mjölkpriser de kommande månaderna, och möjligheten till en fortsatt positiv utveckling finns.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 24 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Privat, Företag och Lantbruk – Varför då?

Krönika: Som lantbrukare är vi vana vid att våra rådgivare på banken har samma eller liknande bakgrund som vi själva. De har utbildning inom vårt område och följer branschen, marknaden och utvecklingen på samma sätt som vi. Att ha rådgivare med den kompentensen är något som vi kan dra stor nytta av och använda för att utveckla våra företag. Andra typer av företag, som exempelvis elektriker, frisörer och klädbutiker, har inte samma förmån att deras rådgivare har samma specifika kompetens.

 

Kommentera