Mässor och lantbruksdagar att ha koll på 2020

Här listar vi några av de stora jordbruksmässorna och lantbruksdagarna under året, som är öppna för allmänheten. 

 

  1. Slätte Ekodag
    Mässor och lantbruksdagar 2020. Grafik: Malin Strandli

På Slätte gård utanför Töreboda.  16 juni.Slätte ekodag är norra Europas största dag för ekologisk odling. Det är en utbildnings- och kontaktdag för proffs och produktionslantbrukare i både ekologisk och konventionell produktion men med utgångspunkt i det ekologiska lantbruket. Föranmälan krävs. 

  1. Borgeby Fältdagar 2020

Bjärred 24-25 juni. Lantbruksmässa i fält med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren. En mötesplats för alla som har lantbruk som intresse och sysselsättning. Temat för årets mässa är lönsamt lantbruk.

  1. Brunnby Lantbruksdagar

Utanför Västerås, 1-2 juli. Lantbruksmässa i mitten av Sverige. Mötesplats för professionella lantbrukare.  Huvudarrangör är Hushållningssällskapet. Brunnby är sätet för Hushållningssällskapets fältförsöksverksamhet i Mellansverige.

  1. Skog och Lantbruksmässan 2020

Premiär för ny mässa i Sala, 14 augusti. Här lyfts de gröna näringarna fram under tre mässdagar på Ösby Naturbruksgymnasium. Mässan är en kombination av branschdagar och konsumentmässa. 

  1. Mittia: Gård och Skog 2020

Ljusdal. Samlar de främsta aktörerna inom skog, lantbruk och djurhållning i, 22 augusti. Mittia strävar efter att vara en händelserik mässa där de senaste nyheterna presenteras. Det ges möjlighet till provkörning, demonstrationer och uppvisningar och andra aktiviteter för både proffs och familj.

  1. Elmia Lantbruk

Arrangeras i Jönköping 21-23 oktober. Nationell fackmässa med besökare från hela landet. På årets mässa ska man belysa klimatfrågan. På mässan visas de lösningar som finns idag samtidigt som man försöker hitta utvecklingsmöjligheter för branschen.

  1. Skogs- och Lantbruksmässa

På Torsta i Ås, 3 oktober. Jämtlands skogs- lantbruksmässa. En familjedag med aktiviteter för hela familjen som annordnas vid Torsta Gymnasium. Utställlare, mathantverk, branschuppvisningar, ponnyridning och hoppborg.

  1. Öjeby Lantbruksmässa

Arrangeras för tredje året i rad. Piteå 26-27 augusti. Årets mässa har temat skörden i centrum. Träffa branschkollegor och leverantörer, se nu teknik och maskindemonstrationer och få inspiration från visning av lokal- och närodlat.

 

Har du/ni en mässa eller lantbruksdag på gång som inte står med i listan? 
– Tveka inte att höra av dig till oss på info@ja.se

I Jordbruksaktuellts kalender hittar du även fler evenemang under året att ha koll på.

 

Jordbruksaktuellt

Artikeln publicerades onsdag den 26 februari 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste