Därför bör du undvika husdjur om du är corona-smittad

Även om det än så länge inte finns några tecken på att husdjur kan sprida corona-viruset vidare rekommenderar SVA att personer som är smittade undviker all kontakt med husdjur.

Personer som är smittade med corona virus bör undvika nära kontakt med sina husdjur. Det skriver Statens Veterinärmedicinska Anstalt (SVA) på sin hemsida. 

Undvik kontakt med ditt husdjur om är smittad av coronaviruset, som en ren försiktighetsåtgärd, rekommenderar SVA.    Foto: Mostphotos

Efter utbrottet av SARS-CoV-2 i Kina tidigare i vinter har det rapporterats om att man påvisat arvsmassa från viruset hos en kliniskt frisk hund i Hongkong. ”Det är i dagsläget inte klarlagt ifall hunden bar på en aktiv infektion eller inte. Man vet att djur kan plocka upp såväl virus som bakterier från miljön och bära dessa tillfälligt utan att utveckla infektion eller sjukdom, och utan att kunna sprida smittan vidare”, skriver SVA på sin hemsida.

Men det finns i dagsläget inget som tyder på att husdjur vare sig kan sprida smitta eller bli sjuka av det nya coronaviruset SARS-CoV-2 som spridits från Kina, konstaterar SVA.

 

Artikeln publicerades tisdag den 17 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Privat, Företag och Lantbruk – Varför då?

Krönika: Som lantbrukare är vi vana vid att våra rådgivare på banken har samma eller liknande bakgrund som vi själva. De har utbildning inom vårt område och följer branschen, marknaden och utvecklingen på samma sätt som vi. Att ha rådgivare med den kompentensen är något som vi kan dra stor nytta av och använda för att utveckla våra företag. Andra typer av företag, som exempelvis elektriker, frisörer och klädbutiker, har inte samma förmån att deras rådgivare har samma specifika kompetens.

 

Kommentera