Personalpool för livsmedelsnäringen

Livsmedelsakademin startar personalpool för att rekrytera in permitterad och friställd personal från andra industrier till livsmedelsnäringen, där det finns ett stort personalbehov.

Spridningen av viruset covid-19 leder till att många företag tvingas varsla eller permittera personal. Enligt Livsmedelsakademin råder det i livsmedelsnäringen istället personalbrist, och man har därför startat upp en personalpool för att rekrytera uppsagd personal till näringen. Foto: Carolina Wahlberg

Enligt Livsmedelsakademin behövs personal längs hela livsmedelskedjan, från primärproduktion, till transport, lager samt till förädling och handel.

– Vi behöver agera nu och tillsammans för att vi ska kunna ha en fortsatt hög livsmedelsproduktion, säger Lotta Törner, vd på Livsmedelsakademin, i ett pressmeddelande.

Initiativet att bygga upp en personalpool är taget tillsammans med Region Skåne, och man har även kontaktat Arbetsförmedlingen och HR-avdelningar på större livsmedelsföretag.

– Just nu håller vi på att identifiera dels vilken typ av vakanser som kan uppstå och vilka förkunskaper som behövs, dels vilka personer som med en digital, skräddarsydd utbildning kan gå in och arbeta i livsmedelsnäringen. Vi tittar också på vilka som skulle kunna leverera den typen av digitala skräddarsydda utbildningar. Behoven ser naturligtvis lite olika ut från företag till företag, men det handlar bland annat om att hitta personer med grundläggande kunskaper i industriprocesser, distribution och logistik, säger Lotta Törner.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 25 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste