Corona-beredskap hos Svenska Blå Stjärnan

Om du som lantbrukare blir drabbad covid-19 finns Blå Stjärnan redo att hjälpa till att ta hand om djuren.

Svenska Blå Stjärnan kan hjälpa till att stötta drabbade lantbrukare som behöver hjälp med djurskötsel. Foto: Isabella Odmark

Svenska Blå Stjärnan har som uppdrag att hjälp till att ta hand om lantbrukets djur vid kriser, katastrofer, smitta och andra tuffa händelser. Nu meddelar organisationen i ett pressmeddelande att deras medlemmar, cirka 2 000 utbildade personer runt om i landet, finns redo att med kort varsel rycka ut och hjälpa till vid sjukdomsfall på gårdar.

Blå Stjärnan skriver att de även håller tät kontakt med LRF och med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, om hur organisationen på olika sätt kan hjälpa dem i deras arbete.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 31 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera