Corona-beredskap hos Svenska Blå Stjärnan

Om du som lantbrukare blir drabbad covid-19 finns Blå Stjärnan redo att hjälpa till att ta hand om djuren.

Svenska Blå Stjärnan kan hjälpa till att stötta drabbade lantbrukare som behöver hjälp med djurskötsel. Foto: Isabella Odmark

Svenska Blå Stjärnan har som uppdrag att hjälp till att ta hand om lantbrukets djur vid kriser, katastrofer, smitta och andra tuffa händelser. Nu meddelar organisationen i ett pressmeddelande att deras medlemmar, cirka 2 000 utbildade personer runt om i landet, finns redo att med kort varsel rycka ut och hjälpa till vid sjukdomsfall på gårdar.

Blå Stjärnan skriver att de även håller tät kontakt med LRF och med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, om hur organisationen på olika sätt kan hjälpa dem i deras arbete.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 31 mars 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera