Kubota visar ny motor

Japanska maskintillverkaren Kubota visade upp en helt ny sexcylindrig dieselmotor på bygg- och entreprenadmässan Conexpo i Las Vegas nyligen.

 

Så här ser den nya sexcylindriga dieselmotorn som Kubota utvecklar. Om den bara kommer användas i industriapplikationer eller även i Kubotas traktorer är ännu inte känt. Foto: Kubota


Kubotas nya sexcylindriga radmotor är 7,5 liter stor, har en effekt på över 300 hästkrafter och har beteckningen S7509. Motorn klarar utsläppsklassen Steg V och är utrustad med SCR-katalysator och dieselpartikelfilter.

Motorn ska enligt Kubota sättas i produktion år 2023. Om den kommer att hamna i någon av Kutotas jordbrukstraktorer avslöjar inte Kubota.

Pierre Kjellin
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktion@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 06 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera