Kubota visar ny motor

Japanska maskintillverkaren Kubota visade upp en helt ny sexcylindrig dieselmotor på bygg- och entreprenadmässan Conexpo i Las Vegas nyligen.

 

Så här ser den nya sexcylindriga dieselmotorn som Kubota utvecklar. Om den bara kommer användas i industriapplikationer eller även i Kubotas traktorer är ännu inte känt. Foto: Kubota


Kubotas nya sexcylindriga radmotor är 7,5 liter stor, har en effekt på över 300 hästkrafter och har beteckningen S7509. Motorn klarar utsläppsklassen Steg V och är utrustad med SCR-katalysator och dieselpartikelfilter.

Motorn ska enligt Kubota sättas i produktion år 2023. Om den kommer att hamna i någon av Kutotas jordbrukstraktorer avslöjar inte Kubota.

Pierre Kjellin
Pierre Kjellin
Tel: 070-781 89 57
E-post: pierre@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 06 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera