Alarik Sandrup är ny ordförande för Svebio

Lantmännens näringspolitiska chef Alarik Sandrup valdes den andra april in som ny ordförande för Svenska Bioenergiföreningen, Svebio.

Alarik Sandrup, näringspolitisk chef hos Lantmännen, har valts som ny ordförande för Svenska Bioenergiföreningen, Svebio. Tidigare ordförande var Karin Medin, vd på Söderenergi. Foto: Lantmännen

Branschorganisationen Svebio är en tvärvetenskaplig mötesplats för företag, forskare, opinionsbildare och beslutsfattare. I dag har organisationen runt 265 medlemsföretag, och är en framstående företrädare vad gäller utvecklingen av bioenergibranschen i ett hållbart samhälle i Sverige.

– Svebio har en mycket viktig roll för att öka produktionen och användningen av närproducerad och hållbar bioenergi, inte minst vad gäller ökad inhemsk produktion av biodrivmedel baserad på råvara från jord- och skogsbruket. Sverige har en stor potential för att minska sin klimatpåverkan genom ökad användning av hållbar bioenergi, vilket jag kommer att driva som Svebios ordförande, säger Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen.

Sedan 2008 har Alarik Sandrup varit styrelsemedlem i Svebio, med ett uppehåll för en period som programdirektör för We Effect med placering i Malawi. Alarik har även uppdrag i bland annat SIANI, World Bioenergy Association, Copa-Cogeca, SPBI (Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet) och KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien).

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

2021: I den bästa av märkliga världar

Förutsättningarna för lönsamhet i svenskt jordbruk ser bättre ut än på många år. Inte ens det offentliga Sveriges ointresse för svenskt jordbruks internationella konkurrenskraft och regel­förenklingar kan hålla oss helt negativa. Trots en rejält stärkt svensk krona har spannmålspriset ökat rejält i höst/vinter. Köplojaliteten för svensk mat är starkare. Tack vare pandemin och sedelpressarna, som körs så att överhettningsskydden borde slå ifrån, blir räntan lägre och lägre. 

Kommentera