Alarik Sandrup är ny ordförande för Svebio

Lantmännens näringspolitiska chef Alarik Sandrup valdes den andra april in som ny ordförande för Svenska Bioenergiföreningen, Svebio.

Alarik Sandrup, näringspolitisk chef hos Lantmännen, har valts som ny ordförande för Svenska Bioenergiföreningen, Svebio. Tidigare ordförande var Karin Medin, vd på Söderenergi. Foto: Lantmännen

Branschorganisationen Svebio är en tvärvetenskaplig mötesplats för företag, forskare, opinionsbildare och beslutsfattare. I dag har organisationen runt 265 medlemsföretag, och är en framstående företrädare vad gäller utvecklingen av bioenergibranschen i ett hållbart samhälle i Sverige.

– Svebio har en mycket viktig roll för att öka produktionen och användningen av närproducerad och hållbar bioenergi, inte minst vad gäller ökad inhemsk produktion av biodrivmedel baserad på råvara från jord- och skogsbruket. Sverige har en stor potential för att minska sin klimatpåverkan genom ökad användning av hållbar bioenergi, vilket jag kommer att driva som Svebios ordförande, säger Alarik Sandrup, näringspolitisk chef på Lantmännen.

Sedan 2008 har Alarik Sandrup varit styrelsemedlem i Svebio, med ett uppehåll för en period som programdirektör för We Effect med placering i Malawi. Alarik har även uppdrag i bland annat SIANI, World Bioenergy Association, Copa-Cogeca, SPBI (Svenska Petroleum och Biodrivmedel Institutet) och KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien).

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera