15-åring satsar på egen matbutik

Det är sju kilometer till närmaste matbutik från området Ekeby-Almby utanför Örebro. Där håller Jack Berggren, 15 år, som bäst på och färdigställer en obemannad matbutik som ska öppna i april.  

 

Jack Berggren ska själv sköta butiken vid sidan av skolan. Foto: Jack Berggren


– Det finns behov för en matbutik och jag ville underlätta för folk som bor här ute. Jag fick inspirationen från Kina där de har ett liknande koncept som heter bingo boxes, säger Jack, som tog hjälp av sin morbror, med kontakter i landet, för att tillverka en liknande modul.

Enligt Jack har det pratats länge om att en matbutik borde öppna i området. Men även om det bor en hel del människor i området, så skulle kundkretsen inte räcka för en bemannad butik. Men Jack tror att hans lösning kommer bli uppskattad.

– De som bor här i området är riktigt positiva. 

Leveranserna av varor kommer ske två gånger i veckan och tanken är att Jack själv ska fylla på varor innan skolan och på fritiden när han har tid över. Ambitionen framöver är att öppna fler butiker och just nu söker man medarbetare som kan tänka sig att hyra en modul för att öppna på annan ort. 

Även i Jacks butik som ska heta 24food använder kunderna en app för att registrera sig och sedan kunna gå in och handla. 

– Men här finns även en stationär kassaapparat för de kunder som inte känner sig bekväma med att registrera sina kontouppgifter. Vi håller som bäst på att testa systemet och det ser ut att fungera riktigt bra.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste