Bättre resultat med #kollpålammen

Fler lamm ska uppnå bättre vikt och klassning i rätt tid. Det är målet med den nya satsningen #kollpålammen som flera organisationer inom branschen står bakom.

Enligt aktörerna bakom satsningen #kollpålammen är timing en viktig del i lammproduktionen, och för att lyckas måste man satsa sina resurser i rätt tid och på rätt plats. Nya tips och idéer kan därför bidra till att uppnå önskat resultat. Foto: Carolina Wahlberg

I satsningen kan du som lammproducent ta del av tips och idéer om hur du på bästa och enklaste vis når hela vägen fram med lammen. Du tar del av satsningen genom att gilla #kollpålammen på Facebook och Instagram, och du kan även bidra med dina egna erfarenheter genom att dela ett inlägg med #kollpålammen.

Syftet är att fler lamm ska få ett högre värde genom att nå, en för konsumenten, bättre vikt och klassning i rätt tid. Enligt aktörerna bakom satsningen kan detta för producenten innebära en inkomstökning med upp mot 20 procent. Även slakterierna ska kunna dra nytta av satsningen, genom bättre logistik, ökad kundnöjdhet och bättre lönsamhet. 

Satsningen kommer pågå under 2020 och finansieras till största del av 2019 års slaktpeng. Styrgruppen för satsningen består av representanter från Svenska Fåravelsförbundet, Lammproducenterna, LRF kött, HK-Scan, KLS Ugglarp, Gotlands Slagteri AB samt Gård & Djurhälsan AB.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 20 april 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste