ProStop säkrar jordkontakten för varje frö

Väderstad introducerar det nya stopphjulet Väderstad ProStop vars innovativa design säkrar bra jordkontakt för varje frö.

I juni 2020 finns Väderstads nya stopphjul ProStop på svenska marknaden. Foto: Väderstad

ProStop är konstruerat med gummiekrar, som absorberar yttre tryck. Tack vare detta påverkas inte hjulets precisa yttre profil då det körs i såfåran.

– Det nya stopphjulet Väderstad ProStop tar upp stötar i sin kärna. Detta innebär att kontakten mellan hjulet och fröet aldrig påverkas. ProStop säkrar den viktiga jordkontakten för varje frö, samtidigt som packskador på såfårans sidoväggar minimeras. Resultatet ses i en jämn uppkomst och hög skördepotential över hela fältet, säger Mattias Hovnert, Sälj- och marknadschef på Väderstad, i ett pressmeddelande.

Stopphjulets uppgift är att säkra optimal jordkontakt för fröet genom att placera varje frö i såfårans botten. Foto: Väderstad

När ett traditionellt stopphjul utsätts för yttre tryck absorberar det vanligen stötar genom att platta ut sin yttre hjulprofil något. Enligt Väderstad äventyrar detta dess förmåga att skapa jordkontakt för fröet samtidigt som det läggs tryck på såfårans sidoväggar.

– Eftersom det nya ProStop-hjulet tar upp stötar i sina ekrar istället för yttre profil, utökas såprestandan. Precis som precisionssåmaskinen Tempo, är även ProStop byggd för att leverera utmärkta resultat vid en mycket hög såhastighet, säger Mattias Hovnert, och avslutar:

– ProStop arbetar tillsammans med Tempos utmatningssystem för att ge varje frö optimala groningsbetingelser. 

ProStop blir tillgängligt för alla Väderstads Tempo-precisionssåmaskiner i juni, och det går även att eftermontera på samtliga maskiner från årsmodell 2020 och framåt.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 20 maj 2020

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste